Nord-Amerika

Det nye offentlige rommet


De vaklende bildene av Saddam Husseins henrettelse ble tatt med en mobiltelefon. Det tradisjonelle skillet mellom det offentlige og det private ut til å være utdatert. I dag privatiseres dessuten jernbanestasjoner og offentlige plasser ? tilsynelatende offentlige steder blir kontrollerte kjøpesentre og «gated communities». I privatiserte rom bestemmer innehaveren over tilgjengeligheten og kan utelukke befolkningsgrupper ? som uteliggere. Byen er samtidig et tett rom av data, der det foregår en kontinuerlig utveksling av data gjennom radiobølger, blåtann eller andre trådløse teknologier.
Av og
Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Halvårsabonnement
349Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
149Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Prøv Le Monde diplomatique i to måneder for ti kroner.