Børskrakket i 2008?

Selv om økonomene prøver så godt de kan å nedtone den pågående finanskrisen, virker det som visse strukturer i verdensøkonomien er i ferd med å forsvinne for alltid.

Vil den amerikanske sentralbankens annonsering av et betydelig rentekutt være nok til å unngå nedgangstider i USA og fjerne spøkelset om et verdensomspennende krakk? En rekke eksperter tror det. Og selv om de forventer en redusert vekst, tror de ikke på en brutal nedbremsing av verdensøkonomien.

Men andre analytikere, også de svorne tilhengere av kapitalismen, er urolige. I Frankrike har for eksempel økonomen Jacques Attali spådd at «snart L'Express, Paris, 13. desember 2007.Nouvel Observateur, Paris, 13. desember 2007.[/ref] (…)

^

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

Spill og speil i Shanghai

Neste sak

– En sypike med lakkede negler

Mer Leder

Fransk fiskekrok

I 2017 ble Emmanuel Macron framstilt som det liberale sentrums redning. Fire år senere er det ikke mye liberalitet igjen i presidentgjerningen hans.

«Ti stille!»

Når man har først har funnet et forhatt mål som ingen ønsker å bli forbundet med, er det lett å utvide rommet for bannlysning og forbud.

Vaklende topp

Når pengene ikke lenger sildrer riktig vei, må kasinoet tydeligvis stenges.

Hvem blir den neste fienden?

Siden Washington ønsker å innta lederrollen i kampen for «demokratiet», bør satellittstatene være klar over at USA ikke er enig med seg selv om hvem som er hovedfienden.

0 kr 0