Å skyte jungelen

En fortelling om krigens uutholdelige letthet i en lukket medieverden på utsiden av Gazastripen.

Jeg husker en gang vi kom over et krigsskip som hadde ankret opp utenfor kysten. Det fantes ikke så mye som et skur inne på land, men skipet bombarderte bushen […] Midt der inne i den umåtelige ødsligheten som favnet alt, jord, himmel og vann, lå hun og fyrte løs mot et kontinent. Pang, sa en av sekstommerne, en liten flamme spratt frem før den døde hen, så steg en tynn, hvit røyksky opp og ble borte, et lite prosjektil slapp fra seg en halvhjertet fjert – og ingenting skjedde. Det var ingenting kunne skje. Det lå et skjær av vanvidd over det hele, en slags melankolsk komikk som slett ikke ble mindre da en fra mannskapet forsikret meg innstendig at det virkelig lå en leirplass full av innfødte – fiender, kalte han dem – bortgjemt et eller annet sted der innen.
Joseph Conrad, Mørkets hjerte

Å bo i Israel er som å bo i en villa i jungelen.
Ehud Barak, desember 2006 (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

0 kr 0