Krig

Amerikansk krigseksperiment

I kampen mot Al-Qaida og Taliban satser de amerikanske styrkene på «framtidens våpen», ubemannede droner. USA har allerede 6000 operative droner, men investerer nå fire milliarder dollar i nye droner – med Nord-Pakistan som laboratorium.

Posted on

Klokka to om morgenen 5. august 2009 ble den avsidesliggende landsbyen Laddah i Sør-Wasiristan (Pakistan) truffet av to Hellfire-missiler, som var skutt ut fra en amerikansk drone. Huset som ble beskutt tilhørte den religiøs lederen Maulana Ikram-ud-Din som støtter Taliban. Blant de tolv som ble drept i angrepet, var den karismatiske lederen for pakistansk Taliban, Baitullah Mehsud.

22. juli 2009 erklærte amerikanske talsmenn at Osama bin Ladens sønn Saad var død, uten at det seinere er blitt bekreftet. 1. januar hadde amerikanske myndigheter glede seg over at Al-Qaidas sjef for utenlandsoperasjoner, Osama Al-Kini, var død. Al-Kini var ettersøkt for å ha deltatt i angrepene på de amerikanske ambassadene i Kenya og Tanzania i 1998. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver