Amerikansk krigseksperiment

I kampen mot Al-Qaida og Taliban satser de amerikanske styrkene på «framtidens våpen», ubemannede droner. USA har allerede 6000 operative droner, men investerer nå fire milliarder dollar i nye droner – med Nord-Pakistan som laboratorium.

Klokka to om morgenen 5. august 2009 ble den avsidesliggende landsbyen Laddah i Sør-Wasiristan (Pakistan) truffet av to Hellfire-missiler, som var skutt ut fra en amerikansk drone. Huset som ble beskutt tilhørte den religiøs lederen Maulana Ikram-ud-Din som støtter Taliban. Blant de tolv som ble drept i angrepet, var den karismatiske lederen for pakistansk Taliban, Baitullah Mehsud.

22. juli 2009 erklærte amerikanske talsmenn at Osama bin Ladens sønn Saad var død, uten at det seinere er blitt bekreftet. 1. januar hadde amerikanske myndigheter glede seg over at Al-Qaidas sjef for utenlandsoperasjoner, Osama Al-Kini, var død. Al-Kini var ettersøkt for å ha deltatt i angrepene på de amerikanske ambassadene i Kenya og Tanzania i 1998. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Prøv Le Monde diplomatique i to måneder for ti kroner

Papiravis og full digital tilgang
Default thumbnail
Forrige sak

Avsporing i Berlin

Default thumbnail
Neste sak

Apokalypsen på japansk

Andre saker om Krig

0 kr 0