Nåtidens mot

Vår tid mangler et orienteringspunkt fordi den nære fortidens politiske prosjekter gjøres uleselige, mener filosofen Alain Badiou.

mars 2010

Den nåværende tiden har, i et land som vårt, i tretti år vært en desorientert tid. Med det mener jeg: En tid som ikke tilbyr sin egen ungdom, spesielt ikke de unge i de lavere samfunnslagene, noe orienteringsprinsipp for eksistensen.

Hva nøyaktig består denne desorienteringen i? En av dens viktigste operasjoner består i hvert tilfelle å gjøre uleselig den forutgående sekvensen, som for sin del var svært godt orientert. Denne operasjonen kjennetegner alle reaktive, kontrarevolusjonære perioder, som den vi har levd i siden slutten av 1970-tallet. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal