USAs usynlige venstresider

Med en nylig valgseier og den radikale Tea Party-bevegelsen i ryggen vil Republikanerne presse Obama-administrasjonen til å gjennomføre nye skatteletter og drakoniske budsjettkutt. Skal man tro amerikanske medier finnes det ingen venstreside i USA. Realiteten er at det finnes to.

Finnes det ingen venstreopposisjon i USA? De stadig mer ideologiske Republikanerne er travelt opptatt med å rense rekkene for moderate elementer, med press og applaus fra den framvoksende liksompopulistiske Tea Party-bevegelsen. De ideologisk underkastede Demokratene har en sentrumsfraksjon som er vanskelig å skille fra Republikanerne og en progressiv fløy som har fått hendene bundet av et finanssystem som krever at de lytter til pengefolket. Så hvor er venstresiden?

Det finnes en venstreside i USA som opererer både på innsiden og utsiden av topartisystemet. Det finnes faktisk to venstresider og hver av dem har nylig vært i aksjon i to ulike og atskilte folkemøter. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang
Default thumbnail
Forrige sak

Militærjunta i sivil

Default thumbnail
Neste sak

Tidsagentenes sluttoppgjør

Andre saker om USA

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.