USAs usynlige venstresider

Med en nylig valgseier og den radikale Tea Party-bevegelsen i ryggen vil Republikanerne presse Obama-administrasjonen til å gjennomføre nye skatteletter og drakoniske budsjettkutt. Skal man tro amerikanske medier finnes det ingen venstreside i USA. Realiteten er at det finnes to.

desember 2010

Finnes det ingen venstreopposisjon i USA? De stadig mer ideologiske Republikanerne er travelt opptatt med å rense rekkene for moderate elementer, med press og applaus fra den framvoksende liksompopulistiske Tea Party-bevegelsen. De ideologisk underkastede Demokratene har en sentrumsfraksjon som er vanskelig å skille fra Republikanerne og en progressiv fløy som har fått hendene bundet av et finanssystem som krever at de lytter til pengefolket. Så hvor er venstresiden?

Det finnes en venstreside i USA som opererer både på innsiden og utsiden av topartisystemet. Det finnes faktisk to venstresider og hver av dem har nylig vært i aksjon i to ulike og atskilte folkemøter. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal