Levende, om ikke duggfriske problemstillinger

Årets sommerfilmer kretser rundt parforholdets velkjente problemstillinger. Det ulykkelig forelskede paret i den ene filmen har fine følelser, men litt for mye av dem. Hovedrollene i den andre har et nesten usunt pragmatisk forhold til parringsleken.

juli 2011

Datefilm, det er kanskje ikke det verste uttrykket: filmer om forelskelser, famlende kurtise og annet som er ment å trekke unge og eldre par, og ikke minst: vordende par, til kinosalene. Vi har, grovt kategorisert, den såkalte romantiske komedien, som Søvnløs i Seattle og Fire bryllup og en gravferd, av syrlige tunger kalt «warmedy», filmen som gir publikum tro på det gode i mennesket og stemning søt nok til at beilere våger å sette inn støtet. For det publikum som måtte få prestasjonsangst av all harmonien i slike filmer, er det munter trøst å finne i underkategorien filmer som skildrer hvor galt det ofte går når han møter henne i frykt for at det meste kan gå galt.

I juli kommer et par av disse, henholdsvis debutanten Richard Ayoades skildring av tøff-men-følsom ungdom i Submarine og Jean-Pierre Améris' noe anspente Anonyme romantikere, om et par med sosial fobi som tiltrekkes av hverandre. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal