Soldatene som bryter tausheten

Vitnemål fra 750 israelske soldater viser realiteten i den israelske militære kontrollen over hjem og åkre, gater og veier, eiendommer og tid, livet og døden til hver eneste palestiner på Vestbredden og Gaza.

«Jeg skal fortelle deg når jeg ’fikk turen’. Vi var i strid i Gaza … Vi lå i en grøft og barna kom nærmere og kastet steiner. Ordrene var at hvis han Occupation of The Territories, kapittel 1, vitnesbyrd 45. Shovrim Shtika (Breaking the Silence), Israel, 2010.[/ref]

I Hvis dette er et menneske skriver Primo Levi om en drøm han gjentatte ganger hadde i Auschwitz. I drømmen – Levi fikk senere vite at mange andre fanger hadde den samme – var han hjemme, sammen med familien, og fortalte dem om grusomhetene i Auschwitz, men ingen hørte på ham, enkelte reiste seg også fra bordet og gikk sin vei. Dette var marerittet hans, å snakke ut, fortelle sin historie uten å bli hørt, uten å bli forstått. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

0 kr 0