Det onde, onde barnet

Vi må snakke om Kevin er en sterk og noe tendensiøs historie som underbygges med alle fagets knep. Regissør Lynne Ramsay er en visuell virtuos, men blir overdrevent didaktisk i fortellingen om et sterkt fortegnet bøllefrø som oser av uforholdsmessig forakt, umotivert fiendtlighet og demonstrativt lite empati.

Lynne Ramsays siste film, Vi må snakke om Kevin, er basert på en roman av Lionel Shriver. Som tilfellet er med adaptasjoner, må det utelatelser til. En kan bare håpe for Shrivers del at romanen er rikere på nyanser og utdypning av en historie som framstår noe forenklet på film, samtidig som den gaper over litt mye. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Prøv Le Monde diplomatique i to måneder for ti kroner

Papiravis og full digital tilgang
Default thumbnail
Forrige sak

Mellom Mao og Tao

Default thumbnail
Neste sak

Manifestet som skulle forandre USA

Andre saker om Film

Vi, de forsømte

Mafiaens virksomhet er en altfor velkjent fortelling. Den formelpregede dramatikken står alltid

0 kr 0