Global indignasjon

Mens en fjerdedel av spanjolene i yrkesaktiv alder er arbeidsledige, tok flere tusen spanjoler til gatene 15. mai for å feire ettårsdagen til indignados-bevegelsen. Hvem er disse demonstrantene som i Spania, England, USA og Chile hever stemmen mot et urettferdig system?

På Broadway nr. 50, noen steinkast fra Wall Street, står det en skyskraper, som det finnes så mange av sør på Manhattan. Denne prestisjetunge adressen huser investeringsselskaper og forretningsadvokater. I et par måneder har noen nye naboer i tolvte etasje endret stemningen i bygget.

«Etternavn, fornavn, formål med besøket?» Den unge skjeggete mannen i t-skjorte spør meg uten å løfte øynene opp fra datamaskinen. Resepsjonisten for Occupy Wall Streets kontorer sitter hele dagen bak et bord og registrerer de mange som kommer og går. Gjester må bære et nummerert skilt med påskriften «The Occupied Office». Skiltet lyver: De har lov til å være her. I slutten av oktober 2011 stilte en sjenerøs anonym giver lokalene til disposisjon for bevegelsen. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

Bitter skilsmisse i Sudan

Default thumbnail
Neste sak

Traktatfestet statskupp

Andre saker om Protest

Den nye normalen

Chilenerne og libaneserne har i månedsvis demonstrert for et nytt politisk system, mens nye demonstrasjoner brøt

Amerikansk inspirasjon

Regimeendringens strateg, Gene Sharp, mente at et forsvar med sivile kunne være sikrere og billigere enn

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.