Alt er enkelt i Gaza

Ingen land i verden ville akseptert at raketter sendt opp utenfor landets grenser regner ned over dets borgere.» Da Obama kom med denne selvfølgeligheten siktet han ikke til palestinerne i Gaza, som er hjelpeløse mål for israelske bomber og missiler, ofte skutt fra amerikanskproduserte F16-fly eller Apache-helikoptere.

Ingen land i verden ville akseptert at raketter sendt opp utenfor landets grenser regner ned over dets borgere.» Da Obama kom med denne selvfølgeligheten siktet han ikke til palestinerne i Gaza, som er hjelpeløse mål for israelske bomber og missiler, ofte skutt fra amerikanskproduserte F16-fly eller Apache-helikoptere.

I en årrekke har sammenhengen mellom hendelsene i Palestina blitt framstilt like mangelfullt. For det første, har det vært en tendens til å manisk gjenta en ensidig historie der «terrorismen» til de beleirede berettiger «motangrep» fra beleirerne. Deretter, har det blitt argumentert for å gi straffefrihet til en krigførende part med en overlegen militærmakt som framstiller seg som et offer før den starter en ytterligere væpnet eskalering. Og ikke minst har det blitt lagt vekt på Israels demokratiske trekk, selv om regjeringen inkluderer et rasistisk høyreekstremt parti, representert i regjeringen med den sittende utenriksministeren. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Prøv Le Monde diplomatique i to måneder for ti kroner

Papiravis og full digital tilgang
Default thumbnail
Forrige sak

Miljøgjeld

Default thumbnail
Neste sak

Mediestrid i Latin-Amerika

Andre saker om Leder

0 kr 0