Alt er enkelt i Gaza

Ingen land i verden ville akseptert at raketter sendt opp utenfor landets grenser regner ned over dets borgere.» Da Obama kom med denne selvfølgeligheten siktet han ikke til palestinerne i Gaza, som er hjelpeløse mål for israelske bomber og missiler, ofte skutt fra amerikanskproduserte F16-fly eller Apache-helikoptere.

Ingen land i verden ville akseptert at raketter sendt opp utenfor landets grenser regner ned over dets borgere.» Da Obama kom med denne selvfølgeligheten siktet han ikke til palestinerne i Gaza, som er hjelpeløse mål for israelske bomber og missiler, ofte skutt fra amerikanskproduserte F16-fly eller Apache-helikoptere.

I en årrekke har sammenhengen mellom hendelsene i Palestina blitt framstilt like mangelfullt. For det første, har det vært en tendens til å manisk gjenta en ensidig historie der «terrorismen» til de beleirede berettiger «motangrep» fra beleirerne. Deretter, har det blitt argumentert for å gi straffefrihet til en krigførende part med en overlegen militærmakt som framstiller seg som et offer før den starter en ytterligere væpnet eskalering. Og ikke minst har det blitt lagt vekt på Israels demokratiske trekk, selv om regjeringen inkluderer et rasistisk høyreekstremt parti, representert i regjeringen med den sittende utenriksministeren. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

Miljøgjeld

Default thumbnail
Neste sak

Mediestrid i Latin-Amerika

Andre saker om Leder

Tjueårskrigen

Så snart krigslobbyen klirrer med Russland-bjella, hyler republikanerne og demokratene unisont i frykt – med redaksjonell

Sa noen systemisk?

USAs bedriftsledere og konservative politikere vil gjøre alt for at folkebevegelsen skal slå seg til ro

Pengenes andre ansikt

Gjeld har de siste femti årene blitt den dominerende, høyst reelle, men samtidig metafysiske veven som

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.