Endelig vet vi hvem John Galt er!

Det er ikke de store kreative geniene som nå hjelper vanlige late folk, det er vanlige skattebetalere som hjelper de mislykkede «kreative geniene».

Hva dreier den såkalte shutdown i USA seg egentlig om? I midten av april 2009 slappet jeg av på et hotellrom i Syracuse, hvor jeg vekslet mellom to tv-kanaler: en dokumentar på PBS om Pete Seeger, venstresidens store countrysanger, og en reportasje på Fox News om Tea Party i Austin, Texas, der en annen countrysanger framførte en populistisk sang mot Obama full av klager over at Washington skattlegger vanlige hardtarbeidende folk for å finansiere rikingene på Wall Street.

Det var en underlig likhet mellom de to sangerne, begge formulerte anti-establishment-anklager mot de utbyttende rikingene og staten, begge ville ha radikale tiltak og sivil ulydighet – en annen smertefull påminnelse om at, i formen eller i organiseringen, minner dagens radikalpopulistiske høyreside oss forunderlig mye om den gamle radikalpopulistiske venstresiden (er ikke dagens kristne survivalist-fundamentalistiske grupper med sin halvillegale status, som ser et undertrykkende statsapparat som den største trusselen mot deres frihet, organisert slik Black Panthers var på 1960-tallet?) (…)

november 2013

Hva dreier den såkalte shutdown i USA seg egentlig om? I midten av april 2009 slappet jeg av på et hotellrom i Syracuse, hvor jeg vekslet mellom to tv-kanaler: en dokumentar på PBS om Pete Seeger, venstresidens store countrysanger, og en reportasje på Fox News om Tea Party i Austin, Texas, der en annen countrysanger framførte en populistisk sang mot Obama full av klager over at Washington skattlegger vanlige hardtarbeidende folk for å finansiere rikingene på Wall Street.

Det var en underlig likhet mellom de to sangerne, begge formulerte anti-establishment-anklager mot de utbyttende rikingene og staten, begge ville ha radikale tiltak og sivil ulydighet – en annen smertefull påminnelse om at, i formen eller i organiseringen, minner dagens radikalpopulistiske høyreside oss forunderlig mye om den gamle radikalpopulistiske venstresiden (er ikke dagens kristne survivalist-fundamentalistiske grupper med sin halvillegale status, som ser et undertrykkende statsapparat som den største trusselen mot deres frihet, organisert slik Black Panthers var på 1960-tallet?) (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal