Fanget av fengslene

Mens resten av USA tømmer fengslene øker antall innsatte i Louisiana. Delstaten har gjort seg økonomisk avhengig av lokale fengsler som må holdes så fulle som mulig for å få maksimal avkastning.

november 2013

I 2012 sank antall innsatte i amerikanske fengsler for tredje år på rad, med rundt 30 000 færre innsatte enn året før. Alvorlige budsjettproblemer gjør at delstatene ikke lenger har råd til å være tough on crime. En uvanlig politisk enighet mellom republikanerne og demokratene om å tømme fengslene har begynt å vise seg på lokalplanet. I California, som alene står for halvparten av nedgangen i 2012, og Texas har de begynt å senke straffene og å lete etter alternative løsninger.

I Louisiana derimot kan en sjekk uten dekning fortsatt gi ti år i fengsel og minstestraffen for gjentatte innbrudd er fortsatt 24 år uten mulighet for straffereduksjon. Antall innsatte har doblet seg her på tjue år, til et nivå man ikke finner noe annet sted i verden. Over 44 000 sitter for tiden bak lås og slå, det vil si én per 86 innbyggere, dobbelt så mange som landsgjennomsnittet og tretti ganger flere enn i Kina. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal