Fanget av fengslene

Mens resten av USA tømmer fengslene øker antall innsatte i Louisiana. Delstaten har gjort seg økonomisk avhengig av lokale fengsler som må holdes så fulle som mulig for å få maksimal avkastning.

I 2012 sank antall innsatte i amerikanske fengsler for tredje år på rad, med rundt 30 000 færre innsatte enn året før. Alvorlige budsjettproblemer gjør at delstatene ikke lenger har råd til å være tough on crime. En uvanlig politisk enighet mellom republikanerne og demokratene om å tømme fengslene har begynt å vise seg på lokalplanet. I California, som alene står for halvparten av nedgangen i 2012, og Texas har de begynt å senke straffene og å lete etter alternative løsninger.

I Louisiana derimot kan en sjekk uten dekning fortsatt gi ti år i fengsel og minstestraffen for gjentatte innbrudd er fortsatt 24 år uten mulighet for straffereduksjon. Antall innsatte har doblet seg her på tjue år, til et nivå man ikke finner noe annet sted i verden. Over 44 000 sitter for tiden bak lås og slå, det vil si én per 86 innbyggere, dobbelt så mange som landsgjennomsnittet og tretti ganger flere enn i Kina. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

EUs fallitt i Palestina

Default thumbnail
Neste sak

Yrke: Krigsfotograf

Andre saker om USA

Tjueårskrigen

Så snart krigslobbyen klirrer med Russland-bjella, hyler republikanerne og demokratene unisont i frykt – med redaksjonell

Amerikas delte stater

Amerikanerne kutter all kontakt med omverdenen og bygger en festning rundt landet. En radikalisert venstreside tyr

Sa noen systemisk?

USAs bedriftsledere og konservative politikere vil gjøre alt for at folkebevegelsen skal slå seg til ro

Maktmisbruk i Minneapolis

Politifolk blir sjelden dømt for å ha drept afroamerikanske borgere. Den angivelig progressive delstaten Minnesota er

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.