USA

Juridisk abort

Etter at delstatene fikk ansvaret for å regulere retten til abort har konservative drevet en juridisk geriljakampanje mot fri abort. Lokale klinikker trues av stenging, mens legene tvinges til obligatorisk ultralyd og informasjonsmøter om fosterets evne til å kjenne smerte.

Posted on

Hver dag stikker en håndfull pro life-aktivister plakater opp i ansiktene til kvinnene som går inn eller ut av Jackson Women Health Organization, den eneste abortklinikken i Mississippi. Til slutt ble det så ille at daglig leder Diane Derzis i januar i år så seg nødt til å hente inn vakter for å følge kvinnene mellom bilen og inngangsdøren. «Stemningen har tilspisset seg skikkelig de siste månedene, etter at det ble kjent at klinikken er truet med å bli stengt,» sier hun oppgitt. «Demonstrantene egger hverandre opp.»

Vil Mississippi bli den første amerikanske delstaten som ikke lenger utfører abort? Symboleffekten ville vært stor. Delstaten er geografisk på størrelse med Storbritannia og har en befolkning på rundt tre millioner. I tillegg er det den fattigste delstaten i USA. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver