På tross av at Russland har konvertert til frihandel, har landets følelse av å være beleiret økt siden Sovjetunionen kollapset. NATO og EU utvider østover, og integrerer gradvis de gamle «broderlandene» og tidligere sovjetrepublikkene i Baltikum. De forsøker også å få Ukraina og Kaukasus på sin side. Folketallet synker, Russlands østlige del tømmes for folk, og det russiske språket mister fotfeste. Prosjektene om økonomisk samarbeid sliter med å overbevise de nærmeste nabolandene, som i Sentral-Asia, og økonomien er fortsatt fullstendig avhengig av olje- og gasseksport. Russland opplever også kapitalflukt. Derfor forsøker Russland å åpne nye horisonter i sør og vende tilbake til den gamle strategien, spesielt våpeneksport til Kina og India.
Russland

Russisk balansekunst

Posted on
Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver