Spania Podemos

Podemos’ plan

Ny politisk kraft i Spania. Podemos har overgått alle forventninger. Suksessen skyldes en strategi om å snakke så folk forstår. I år kan partiet bli valgvinner.

Posted on

Madrid 15. mai 2011. Flere hundre og snart mange tusen demonstranter samler seg på plassen Puerta del Sol i hjertet av den spanske hovedstaden. Mediene kaller dem los indignados. De protesterer mot bankenes nakkegrep på økonomien og et demokrati «som ikke representerer dem». På allmøtene er det forbudt med flagg, symboler for politiske partier og uttalelser i kollektive organisasjoners navn. Et slagord oppstår raskt på Puerta del Sol: «Et samlet folk trenger ikke noe parti.»

Tre år senere er Puerta del Sol tom. Ønskene om endring har ikke forsvunnet, men har funnet nytt terreng. Til alles overraskelse har håpet utkrystallisert seg i et nytt politisk parti, Podemos («Vi kan»). Mens partiene i de fleste europeiske land mister stadig mer tillit i befolkningen, har Podemos fått en uventet suksess. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra Spania

Placeholder

Legenden

Vest-Europa skapte Santiago de Compostela, og ikke omvendt.

På 800-tallet ble en grav

0 kr 0
Gå til Toppen