Undren som modstand

Universiteterne er blevet serviceorganer for arbejdsmarkedet. Fag- og uddannelsesbeskrivelser lyder som en salgstale. Det er nødvendigt at stoppe op og spørge hvad vi vil med vores universitet- og uddannelseskultur.

Forestillingsevnen er i krise. I Danmark raser en krig mellem uddannelseskulturen og politikernes krav om økonomisk vækst. Humanistisk fakultet skal atter skære studiepladser væk. Uddannelser bliver lagt ned fordi de ikke tilfredsstiller arbejdsmarkedskrav. Flere steder lyder fag- og uddannelsesbeskrivelser som en salgstale. Slik reduceres højere læreranstalter til serviceorganer for arbejdsmarkedet og kortsigtet innovation. I sin nye bog Kan man undre sig uden ord? går forfatteren F. Thorbjørn Hansen til kamp mod nytteeksistensens endimensionelle sprog og fornuft og giver bud på et fremtidigt undringsbaseret universitet. Vi står ved en korsvej, hævder han: Innovation kræver kulturel alvor – udviklingen af den basale menneskelige undren i uddannelse og læring. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

Alt for mange ord

Neste sak

Moi non plus

Mer Essay

Uansvarlig optimisme

Kampanjene for å vekke folk og politikere med fakta, følelser og mørke framtidsscenarier har skapt en

0 kr 0