Essay

Undren som modstand

Universiteterne er blevet serviceorganer for arbejdsmarkedet. Fag- og uddannelsesbeskrivelser lyder som en salgstale. Det er nødvendigt at stoppe op og spørge hvad vi vil med vores universitet- og uddannelseskultur.

Posted on

Forestillingsevnen er i krise. I Danmark raser en krig mellem uddannelseskulturen og politikernes krav om økonomisk vækst. Humanistisk fakultet skal atter skære studiepladser væk. Uddannelser bliver lagt ned fordi de ikke tilfredsstiller arbejdsmarkedskrav. Flere steder lyder fag- og uddannelsesbeskrivelser som en salgstale. Slik reduceres højere læreranstalter til serviceorganer for arbejdsmarkedet og kortsigtet innovation. I sin nye bog Kan man undre sig uden ord? går forfatteren F. Thorbjørn Hansen til kamp mod nytteeksistensens endimensionelle sprog og fornuft og giver bud på et fremtidigt undringsbaseret universitet.[ref] F. Thorbjørn Hansen, Kan man undre sig uden ord?, Aalborg Universitetsforlag, 2014.[/ref] Vi står ved en korsvej, hævder han: Innovation kræver kulturel alvor – udviklingen af den basale menneskelige undren i uddannelse og læring. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver