Krigsrus

Den franske regjeringen trapper opp angrepene mot IS i Syria etter angrepene i Paris. Etter flere tiår med katastrofale intervensjoner i Midtøsten bør vi stoppe opp og spørre oss hvor legitim og effektiv krigspolitikken er.

og eksplosjonene 13. november har innhyllet Paris og Saint-Denis i sorg. Minst 130 personer har blitt drept. De som sto bak attentatene, de fleste unge franske muslimer, begrunnet handlingene med Frankrikes militærintervensjon mot Den islamske stat (IS) i Syria. To dager senere bombet Frankrike på ny organisasjonen i Syria, hovedsakelig i «hovedstaden» Raqqa. Nå er både den franske regjeringen og høyreopposisjonen enige om nødvendigheten av å trappe opp «angrepene» i Syria. Heller ikke hastverket med å føre en nådeløs «krig» på hjemmefronten skiller de politiske motstanderne fra hverandre. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Forrige sak

Fra vitenskapen til politikken

Neste sak

Slik ble våre dager talte

Andre saker om Krig

Jihadismens opprinnelse

Jihad betyr kraftanstrengelse for åndelig vekst, men brukes også om kamp mot vantro og hyklere. Dagens

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.