Klikk for å forstørre.
Syria

Usikkert politisk utfall i Syria

Vesten vil utslette Den islamske stat uten å sende inn bakkesoldater. Dermed må de samle de største væpnede gruppene i Syria og innlede en politisk overgang. Men dette scenariet kolliderer brutalt med virkeligheten.

Posted on

Etter angrepene i Paris 13. november sa USA og deres allierte nok en gang at de har en todelt strategi: både videreføre militæraksjonene mot Den islamske stat (IS) og forsøke å finne en politisk løsning på borgerkrigen i Syria. I begge tilfellene gjenstår to gedigne hindre.

Det eksisterer visse nyanser mellom den «store koalisjonen» eller «unike koalisjonen» som den franske regjeringen ønsker seg og den koalisjonen USA eller Russland ser for seg. Men offisielt er målet det samme, nemlig å ødelegge IS militært, med bomber og målrettede aksjoner fra spesialstyrker, struping av terrororganisasjonens økonomiske ressurser og – som den amerikanske utenriksministeren stadig gjentar – stadig sterkere involvere de regionale kreftene. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver