Amerikansk avsporing

Intelligensrasismen i de amerikanske mediene og Demokratenes partielite legger veien åpen for autoritære menn som er mer opptatt av indoktrinering enn opplysning.

Det finnes i det minste ett land hvor valg får umiddelbar virkning. Etter Donald Trumps valgseier sank den meksikanske pesoen, boliglånsrentene steg i Frankrike, EU-kommisjonen løsnet litt på budsjettreglene, meningsmålerne ble forunderlig tause, den lille troverdigheten journalistene hadde igjen forduftet, Japan føler at de må oppruste, Israel gjør seg klar til å flytte den amerikanske ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem, og frihandelsavtalen TPP avgikk med døden.

Denne stormen av hendelser og forventninger vekker drømmer og uro: Hvis en mann som så unisont er omtalt som inkompetent og vulgær kan bli USAs president, da er alt mulig. Det uventede utfallet har blitt lagt merke til av en hel verden, og ikke bare av utenriksekspertene. Dermed er det ikke utenkelig at det vil få en smitteeffekt utenfor USA. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Forrige sak

Jern mot rein

Neste sak

Outsidernes år

Andre saker om USA

Amerikas delte stater

Amerikanerne kutter all kontakt med omverdenen og bygger en festning rundt landet. En radikalisert venstreside tyr

Sa noen systemisk?

USAs bedriftsledere og konservative politikere vil gjøre alt for at folkebevegelsen skal slå seg til ro

Maktmisbruk i Minneapolis

Politifolk blir sjelden dømt for å ha drept afroamerikanske borgere. Den angivelig progressive delstaten Minnesota er

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.