Trumps valg av medarbeidere tyder på en ytterligere militarisering av USAs utenrikspolitikk. Her snakker den pensjonerte generalen Michael Flynn, Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver, på republikanernes landsmøte Cleveland 18. juli 2016. Foto: Damon Winter, New York Times / NTB SCANPIX.
Latin-Amerika Amerikansk utenrikspolitikk

Trump i USAs bakgård

Vil Trump videreføre USAs tradisjonelle politikk i Latin-Amerika? Et forsøk på å reversere denne vil møte stor motstand fra USAs næringsliv.

Posted on

«Trump.» De fleste ble overrasket av svaret til Ecuadors president Rafael Correa på spørsmålet om hvilken kandidat som ville være best for Latin-Amerika. Men hadde ikke valgvinneren rakket ned på latinamerikanske innvandrere, lovet å bygge en mur langs grensen til Mexico for å holde «voldtektsmenn og narkosmuglere» ute, snakket om å kjempe mot «undertrykkelsen» i Venezuela og å reversere Obamas diplomatiske åpning mot Cuba? «Vi har en amerikansk regjering som ikke har endret politikken sin særlig og praktisk talt gjort det samme som alltid,» svarte Correa. Men ville det bli noen endring med Trump? Trump «er så ubehøvlet at han vil skape en reaksjon i Latin-Amerika som vil gi mer støtte til progressive regjeringer» (Telesur, 29. juli 2016).

Den latinamerikanske dreieboka som Trump snart vil få i fanget, bygger på brede strategiske målsetninger som det amerikanske utenriksdepartementet omtaler som «velstand», «sikkerhet» og «demokrati og styresett». Alle peker i samme retning. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra Latin-Amerika

Hvem eier Amazonas?

Ideen om klimaintervensjon for å hindre at den brasilianske presidenten overlater regnskogen

0 kr 0
Gå til Toppen