Tilhengere av den selverklærte Folkerepublikken Donetsk markerer Seiersdagen, da Nazi-Tyskland kapitulerte for Sovjet, 9. mai 2014 i Donetsk. Foto: Denis Kornilov / Shutterstock.com
Ukraina Donetsk

Straffe eller forføre?

Handelsblokade fra nasjonalistmilitser tvinger Ukraina til å ta et valg.

Posted on

Den ukrainske regjeringen står overfor et dilemma: Skal den isolere separatistområdene som Russland støtter militært og økonomisk, eller bedre de økonomiske og administrative båndene med tanke på en framtidig reintegrering av Donbass? Kiev-regjeringens svar avhenger i stor grad av skjebnen til Minsk-avtalen fra februar 2015, som gir selvstyre til Donetsk og Lugansk i bytte mot at Ukraina får tilbake kontrollen over områdene og grensen til Russland.

Etter måneder med ubesluttsomhet har president Petro Porosjenko brått falt ned på det første alternativet, under press fra de staeste delene av parlamentet og sivilsamfunnet. Ultranasjonalister fra de frivillige bataljonene og demobiliserte soldater fra «antiterroroperasjonen» i Donbass slo leir på flere jernbanespor 25. januar for å stanse all «handel med okkupanten». De blokkerte spesielt kulleveransene fra disse regionene som til tross for krigen fortsatt forsyner kullkraftverkene som produserer 15 prosent av Ukrainas årlige kraftproduksjon. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra Ukraina

EUs ildprøve i Ukraina

Klarer EU å være en selvstendig utenrikspolitisk aktør? Vestlige ledere boikottet Russlands

0 kr 0
Gå til Toppen