Med unntak av Frankrike og Emmanuel Macron har Tyskland få allierte igjen i og utenfor EU. Her fra G20-toppmøtet i Hamburg 7. juli. Foto: John MACDOUGALL, AFP / NTB Scanpix.
Tyskland Viktor Orbán

Mai 68 i revers


På begge sider av Atlanteren tvinger konservative og nasjonalistiske ledere tilhengerne av EU og et åpent samfunn på defensiven. I midten står Tyskland.
Reservert for abonnenter. Logg inn.

Av
Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Halvårsabonnement
349Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
149Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Nytt nummer er i salg. Bestill abonnement nå og få nummer tilsendt gratis.

Siste fra Tyskland

Øst-Tyskland tømmes

Arbeidere og migranter strømmer til Tyskland, men de tyske utkantregionene tømmes for folk. Siden gjenforeningen har delstaten Mecklenburg-Vorpommern sett folketallet skrumpe inn og befolkningen bli femten år eldre.

Det hellige tysk-økonomiske riket

Spliden mellom øst og vest i EU dreier seg ikke bare om liberale demokratier og autoritære regjeringer. Den gjenspeiler også de vestlige stormaktenes økonomiske dominans over de tidligere østblokklandene.

Baksiden av det tyske mirakelet

Når tyskerne går til urnene 24. september har landet aldri før hatt så få arbeidsledige, og så mange fattige arbeidere og usikre jobber.

Retningsløse tyske sosialdemokrater

Lite stemmer for de tyske sosialdemokratene foran forbundsdagsvalget 24. september. De har gått på flere lokale valgnederlag den siste tiden, og grasrota blir stadig mer usikker på hva partiet egentlig står for.

Tysk medieoffensiv fra ytre høyre

I kjølvannet av Alternative für Deutschland og Pegida, har en ny medieverden kommet til overflaten i Tyskland, med Junge Freiheit i spissen. På litt over ti år har ukeavisen økt opplaget fra 1000 til 30 000.
0 kr 0
Gå til Toppen