Facebook tilbyr mye privat sosial infrastruktur til en privilegert del av de ansatte, men lite til lokalsamfunnet. Foto: Asif Islam, Shutterstock.
Internett Sosial infrastruktur

Hvorfor Facebook ikke bygger bibliotek

Mark Zuckerberg hevder Facebooks mål er å bryte ned sosiale barrierer og styrke fellesskap. På sitt eget hjemsted i San Franciscos Bay Area gjør selskapet alt annet enn å redde sosiale møteplasser.

Posted on

I februar 2017 la Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg ut et brev til de to milliarder brukerne av det sosiale mediet, hvor han spurte et direkte spørsmål: «Bygger vi den verden vi ønsker?» Svaret sa seg selv. Det gjør vi ikke.

Hvis det finnes en kjerne i Zuckerbergs verdensanskuelse, så er det at menneskeheten skaper framskritt når vi bryter ned sosiale og geografiske barrierer og danner stadig ekspanderende moralske fellesskap. «Historien er fortellingen om hvordan vi lærte å finne sammen i stadig større grupper – fra stammer til byer til land», skrev han i brevet. «Ved hver etappe har vi bygd sosial infrastruktur som samfunn, medier og stater for å gi oss midler til å oppnå det vi ikke kunne på egen hånd.» (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra Internett

Ukuelige Assange

Med publiseringen av millioner av hemmelige dokumenter har Julian Assange gjort jobben

0 kr 0
Gå til Toppen