Iranske parlamentsmedlemmer ikledd uniformen til revolusjonsgarden etter at USA i april satte militærstyrken på sin terrorliste. Teheran, 9. april. Foto: HO / AFP.
Iran Revolusjonsgarden og Artesh

Irans to hærer

USA synes fast bestemt på å starte en ny krig i Midtøsten, denne gang mot Iran. Vil den iranske hæren og ikke minst revolusjonsgarden klare å stå imot et amerikansk angrep?

Posted on

Den 5. mai annonserte USA at hangarskipet USS Abraham Lincoln og en bombefly-styrke var på vei til Persiabukta. Årsaken var «foruroligende og eskalerende indikasjoner og varsler», ifølge nasjonal sikkerhetsrådgiver John Bolton, som også advarte Iran mot alle angrep på amerikanske interesser i Midtøsten.

Siden har spenningene steget med påstander fra USAs allierte i Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater om at Iran mer eller mindre direkte har begått sabotasje mot oljetankere i Hormuzstredet og at iranerne har fått houthi-opprørerne til å trappe opp krigen i Jemen. «USA er ikke ute etter krig med det iranske regimet, men vi er fullt forberedt på å besvare ethvert angrep, enten fra stedfortredere, revolusjonsgarden eller regulære iranske styrker», advarte også Bolton. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra Iran

Placeholder

På krigsstien

I valgkampen gikk Donald Trump imot regimeendringspolitikken, det vil si amerikanske angrepskriger.

0 kr 0
Gå til Toppen