Fra den evangelikale Scripture Pasture Christian Center (SPCC) i Ibadan i Nigeria. Foto: Iyinoluwa John Onaeko.
/

Pinserepublikken Nigeria

Siden 1980-tallet har nypinsebevegelsen i Nigeria fått stadig større innflytelse i samfunnsliv og politikk, til tross for at halvparten av befolkningen er muslimer.

Nigeria er et episenter for den kristne vekkelsesbevegelsen i Afrika og verden. Her har nypinsebevegelsen, mer kjent som born again-kristendom, skapt et nytt oppsving for evangelikalismen. Vest-Afrikas demografiske og økonomiske stormakt har fostret en rekke rike og berømte pastorer. David Oyedepo, biskop i Living Faith Church Worldwide, hadde i 2015 en anslått formue på 150 millioner dollar, mens Chris Oyakhilhome i Christ Embassy antas å ha en personlig formue på mellom 30 og 50 millioner dollar.

Disse pastorenes «megakirker», «frelsesleirer» og «hellige byer» samler jevnlig flere hundre tusen troende. I tillegg til kirker eier de transnasjonale religiøse bedriftene teologiske opplæringssentre, fødeklinikker, helsesentre, medier, skoler og universiteter. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Forrige sak

Snikende autoritarisme i Brasil

Neste sak

Brasils mediereligiøse kompleks

Andre saker om Nigeria

Oljerik halvøy skifter eier

«En stor seier for FNs grunnleggende verdier!» kalte FNs generalsekretær Ban Ki-moon Nigerias fredelige tilbakeføring av

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.