/

Etter Latin-Amerikas «rosa bølge»

Renaud Lambert om demokratiets kår i Latin-Amerika.

På 2000-tallet ble en rekke progressive ledere valgt i Latin-Amerika i det som ble kalt «den rosa bølgen». Befolkningens tillit til demokratiet økte, men så stoppet bølgen brått. I forkant av flere viktige valg i år diskuterer redaksjonssjef i franske Le Monde diplomatique, Renaud Lambert, demokratiets fortid, framtid og forutsetninger i Latin-Amerika.

Les Renaud Lamberts artikkel her.

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

Strategisk helse

Neste sak

Japanske byråkrater jobber seg til døde

Mer Latin-Amerika

Chiles konstitusjonelle problemer

Etter store demonstrasjoner har den chilenske høyreregjeringen gått med på å endre grunnloven fra diktaturets tid. Men det som framstår som en seier for protestbevegelsen, kan vise seg å bli en triumf for høyresiden.

Ikaros i Latin-Amerika

Mange latinamerikanere vil i år velge ny president eller nytt parlament. Men etter store demokratiske framskritt på 2000-tallet, opplever mange land i Latin-Amerika en ny urolig tid med autoritære tilbakeslag.

Nasjonalsymbolet som smittet Argentina

I Argentina finner du mate i alle hjem, kontorer, butikker, gater, busser og tog. Mate kan drikkes alene, men som regel deles den. Da koronapandemien nådde landet, fikk argentinerne valget: slutte med dette sentrale sosiale ritualet eller la smitten spre seg.

Bankmannen, yogien og håpet i Ecuador

7. februar skal ecuadorianerne velge sin neste president. Sittende president Lenín Moreno ble valgt som venstrekandidat, men har gjort alt for å sabotere landets venstreside. Nå håper landets høyreside at han har lykkes med det.

Perus permanente krise

Etter flere tiår med institusjonalisert korrupsjon og politisk ustabilitet, har peruanerne fått nok. En stor reform av landets forfatning og kriserammede system kan være på trappene, om landets elite ikke blokkerer forsøket.

0 kr 0