Aktivister og pasifister

En gryende bevissthet er igjen i ferd med å radikalisere en hel generasjon.

mai 2003

35 år etter maiopprøret i Paris – hvem er dagens politiske aktivister? Er det egentlig vestens demonstranter?

Asrar Quabandi, en 31 år gammel kuwaitisk kvinne velger å la seg intervjue av CNN på telefon under Iraks invasjon av Kuwait i 1990. Senere fanger Iraks etterretningstjeneste henne, banker henne opp daglig i to måneder, tvinger faren hennes til å overvære dette, for så senere å smadre hjerneskallen, rive av henne lemmene og fylle delene i en plastsekk de etterlater på trappen foran familiens dør. – Man uttaler seg ikke ustraffet. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal