Vår tids skuespillsamfunn

Med utgivelsen av Guy Debords samlede verker, har man nå fått tilgang til en rekke upubliserte skrifter. Han er kjent for tidlig å ha kritisert mediesamfunnet, for vår besettelse av den «evige nåtiden» og hvordan varelogikken har bredt seg over alle aspektene ved hverdagslivet, og at fritiden den tekniske utviklingen har skapt, ikke har gitt nye friheter, men snarere en utvidelse av «skuespillsamfunnet».

august 2006

Utgivelsen av Guy Debords Œuvres (samlede verker) på nær 2000 sider, gir en anledning til å gå bakenom den «situasjonistiske» legenden. De lar oss gripe en viktig og koherent tenkning som gir oss de nyttigste nøklene til å forstå vår samtid, ettersom de tydeligvis aldri fornekter sin revolusjonære dimensjon.

Guy Debord står i en paradoksal posisjon i det franske intellektuelle spekteret. På den ene side siterer og refererer alle til ham, til og med aktørene til «skuespillet» som han gjennom hele sitt liv kjempet mot. På den andre siden er det slående hvor diskret pressen har vært i forbindelse med utgivelsen av hans samlede verker. Boken samler alle hans publiserte verk, en viktig samling av hans brev, instruksjoner, debattinnlegg, tidsskriftsartikler, upubliserte notater. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal