Leder

De bokstavelige metaforene
For fire år siden ringte en kollega i finsk radio meg. En 18-åring hadde nylig gått amok på en skole og drept åtte personer. Kunne dette skjedd i Norge? Jeg klarte ikke å svare annet enn at jeg ikke kunne forestille meg det, det virket utenkelig. Alt står jo så bra til her, økonomien er bunnsolid, arbeidsledigheten nesten ikke-eksisterende. Kanskje Finland hadde større sosiale problemer? spurte jeg usikkert tilbake. 22. juli 2011 ble rollene snudd om. Utenlandske kolleger undret seg hva som foregikk i Norge, et land med en økonomisk og sosial modell som mange misunner oss. Hvordan kunne dette skje her? Er det noe «ekstremt» i Norge? Eller var det bare en galning? En selvradikalisert ensom ulv?

Av
Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver