Leder

Nødvendig apokalypse

Politiske og økonomiske eliter veksler mellom å male dystre framtidsutsikter og spå kommende vekst inn i himmelen. Lite tyder på at framtiden er lys, likevel er optimismen stor, skal vi tro «markedet».

Posted on

Allerede få år etter at finansboblen sprakk og utløste den største økonomiske krisen siden 1930-tallet, var verdiene på finansmarkedene større enn da boblen var på sitt største. Dette skulle etter all fornuft bety at
verdensøkonomien var på fote igjen og i bedre form enn noensinne, noe som åpenbart ikke er tilfellet med stadige varsler om nye resesjoner i mange vestlige land, høy arbeidsledighet, og sparepolitikk uten sidestykke i så å si alle europeiske land, med unntak av Norge.

Politiske og økonomiske eliter veksler mellom å male dystre framtidsutsikter og spå kommende vekst inn i himmelen. Lite tyder på at framtiden er lys, likevel er optimismen stor, skal vi tro «markedet». (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver