Nødvendig apokalypse

Politiske og økonomiske eliter veksler mellom å male dystre framtidsutsikter og spå kommende vekst inn i himmelen. Lite tyder på at framtiden er lys, likevel er optimismen stor, skal vi tro «markedet».

Allerede få år etter at finansboblen sprakk og utløste den største økonomiske krisen siden 1930-tallet, var verdiene på finansmarkedene større enn da boblen var på sitt største. Dette skulle etter all fornuft bety at
verdensøkonomien var på fote igjen og i bedre form enn noensinne, noe som åpenbart ikke er tilfellet med stadige varsler om nye resesjoner i mange vestlige land, høy arbeidsledighet, og sparepolitikk uten sidestykke i så å si alle europeiske land, med unntak av Norge.

Politiske og økonomiske eliter veksler mellom å male dystre framtidsutsikter og spå kommende vekst inn i himmelen. Lite tyder på at framtiden er lys, likevel er optimismen stor, skal vi tro «markedet». (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

Taus kamp om tiden

Neste sak

Den hellige alliansen

Mer Leder

Fransk fiskekrok

I 2017 ble Emmanuel Macron framstilt som det liberale sentrums redning. Fire år senere er det

«Ti stille!»

Når man har først har funnet et forhatt mål som ingen ønsker å bli forbundet med,

0 kr 0