Leder

Den digitale myten

Den blåblå regjeringen har lovet en ny mediepolitikk, men ser ut til å basere seg på en digital myte.

Posted on

De blåblå ønsker å starte den uunngåelige omstillingen til en digital mediehverdag. «Hovedpoenget vårt er at dagens pressestøtte hindrer en overgang til mer digital lesing av aviser på internett,» har Olemic Thommessen (H) gjentatt til stadighet i forbindelse med debatt om deres lovede kutt i pressestøtten. Argumentet er tilforlatelig, men bygger på et fullstendig forkjært premiss om at den digitale økonomien både for pressen og kulturlivet spesielt, og hele økonomien generelt, er identisk med den analoge på alle unntatt punkt, nemlig at den er, ja, digital.

Faktum er at vi allerede nå kan se hvordan de radikale omveltningene i overgangen til digitale produksjons- og distribusjonsmidler er i ferd med å utradere medienes tradisjonelle inntekter, og med det grunnlaget for en sentral bestanddel i det moderne demokratiet. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver