Frykten for Iran

Det er på tide med en fredeligere forståelse av Iran enn fiendebildet politikere og media framsetter om en aggressiv atomvåpenmakt.

Når Iran nevnes i vestlige medier, er bildet som oftest negativt: Dette er et land som daglig bryter menneskerettigheter. Det ruster til jihad mot oss gudløse, og i all hemmelighet anskaffer det seg masseødeleggelsesvåpen. Det er bare et tidsspørsmål før de har anriket nok uran til å bli en atomvåpenmakt – om man ikke stanser dem.

Flere dokumentarer de siste årene tegner et slikt entydig bilde: Iran må stoppes. Iranium (2011) produsert av Clarion Project[ref] The Clarion Project er basert i New York og ble etablert i 2006 for å opplyse folk om farene med ekstrem islamisme.[/ref] og 33 minutes (2010) produsert av Heritage Foundation[ref] Heritage Foundation erklærer seg som utdannelses- og forskningsbasert, for å fremme konservativ politikk for et fritt marked, og sterkt nasjonalt forsvar.[/ref] viser tidligere president Ahmadinejad, og før ham Khomeini, annonsere en forestående utslettelse av USA og andre «gudløse» stater. Filmene antyder at Irans atomprogram vil kunne utslette oss andre og innføre Islam som verdensreligion. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Prøv Le Monde diplomatique i to måneder for ti kroner

Papiravis og full digital tilgang
Default thumbnail
Forrige sak

Ensom på den arabiske halvøy

Neste sak

Spanske seriers samvittighet

Andre saker om Kommentar

0 kr 0