En avtale for alle

Hvis frihandelsavtalen TTIP blir en realitet, står selve politikkens essens i fare.

«Vi er prinsipielt for frihandelsavtaler,» slik kan den norske regjeringens holdning til Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) oppsummeres. Denne frihandelsavtalen mellom EU og USA kan komme til å radikalt endre ikke bare de demokratiske institusjonene i EU og USA, men også i Norge (særlig via EØS) og en rekke andre land som er nært knyttet til de to handelsstormaktene.

Da Nærings- og fiskeridepartementet holdt pressekonferanse i april i forbindelse med lanseringen av departementets rapport om TTIPs innvirkning på Norge, var det denne ideologiske holdningen som ble forsøkt forsvart etter hvert som det dukket opp antydninger til elementer som ikke er særlig positive for Norge, eller verden for øvrig. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

En fortrøstningsfull strime av lys

Neste sak

Former verden i sitt bilde

Mer Leder

Fransk fiskekrok

I 2017 ble Emmanuel Macron framstilt som det liberale sentrums redning. Fire år senere er det

«Ti stille!»

Når man har først har funnet et forhatt mål som ingen ønsker å bli forbundet med,

0 kr 0