Leder

En avtale for alle

Hvis frihandelsavtalen TTIP blir en realitet, står selve politikkens essens i fare.

Posted on

«Vi er prinsipielt for frihandelsavtaler,» slik kan den norske regjeringens holdning til Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) oppsummeres. Denne frihandelsavtalen mellom EU og USA kan komme til å radikalt endre ikke bare de demokratiske institusjonene i EU og USA, men også i Norge (særlig via EØS) og en rekke andre land som er nært knyttet til de to handelsstormaktene.

Da Nærings- og fiskeridepartementet holdt pressekonferanse i april i forbindelse med lanseringen av departementets rapport om TTIPs innvirkning på Norge,[ref] «Konsekvenser for Norge av et handels- og investeringspartnerskap mellom EU og USA», Nærings- og fiskeridepartementet, 4. april 2014.[/ref] var det denne ideologiske holdningen som ble forsøkt forsvart etter hvert som det dukket opp antydninger til elementer som ikke er særlig positive for Norge, eller verden for øvrig. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver