Te, småkaker og gode ideer i Shangri-La

Dette snakker lobbyistene, arbeidsgiverne og de politiske lederne om når de møtes på luksushotell for å diskutere TTIP.

«Vi bør uten tvil være glade for at det ikke er mye publikum her, for debatter som disse skremmer TTIP-motstanderne. Helt ærlig, noen av kommentarene jeg hørte i morges ville gitt dem gåsehud.» Under en gigantisk lysekrone i en privat salong på luksushotellet Shangri-La i Paris, hviler EU-parlamentarikeren Marietje Schaake ut mellom slagene.

10. april 2014 huser femstjernershotellet, hvor det billigste rommet koster 850 euro (omtrent 6900 kroner), en konferanse arrangert av The Washington Post, som nylig ble kjøpt opp av Amazon-sjefen Jeff Bezos, og den britiske ukeavisen European Voice.[ref] European Voice ble grunnlagt av The Economist og solgt til Selectcom i 2013. [/ref] Formålet er å diskutere «Framtiden til den transatlantiske handelen». En framtid som alle her ønsker skal bli like rosenrød som marmoren på de luksuriøse toalettene. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Prøv Le Monde diplomatique i to måneder for ti kroner

Papiravis og full digital tilgang
Forrige sak

Placeboeffekten

Neste sak

Har høyresiden forsvunnet?

Andre saker om Frihandel

Default thumbnail

Dritthandel

Like sikkert som kompassnålen peker mot nord angir søppelets ferd maktforholdene i

Default thumbnail

I voldgiftens vold

Etter stor mobilisering mot den foreslåtte investor-stat-tvisteløsningen i frihandelsavtalen TTIP mellom EU

0 kr 0