Te, småkaker og gode ideer i Shangri-La

Dette snakker lobbyistene, arbeidsgiverne og de politiske lederne om når de møtes på luksushotell for å diskutere TTIP.

juni 2014

«Vi bør uten tvil være glade for at det ikke er mye publikum her, for debatter som disse skremmer TTIP-motstanderne. Helt ærlig, noen av kommentarene jeg hørte i morges ville gitt dem gåsehud.» Under en gigantisk lysekrone i en privat salong på luksushotellet Shangri-La i Paris, hviler EU-parlamentarikeren Marietje Schaake ut mellom slagene.

10. april 2014 huser femstjernershotellet, hvor det billigste rommet koster 850 euro (omtrent 6900 kroner), en konferanse arrangert av The Washington Post, som nylig ble kjøpt opp av Amazon-sjefen Jeff Bezos, og den britiske ukeavisen European Voice. Formålet er å diskutere «Framtiden til den transatlantiske handelen». En framtid som alle her ønsker skal bli like rosenrød som marmoren på de luksuriøse toalettene. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal