Bolverk mot verden

For å hindre flyktningstrømmer inn i Europa, skal EUs festningsverk forsterkes og teknologiseres. Militarisering av Europas yttergrenser er blitt en milliardindustri.

Vi har sett de forferdelige bildene: En overfylt gummibåt i Middelhavet, stuet til randen av flyktninger. Navnløse afrikanere som skylles opp på stranden i Sicilia. Afghanere som klamrer seg fast til høyhastighetstog gjennom Europa.

Europas politikere skremmes av andre bilder: Å ikke kunne holde fattige, uutdannede flyktninger borte fra det europeiske slaraffenland av sosiale ytelser, helsetjenester, minstelønninger og universelle rettigheter. Hvis man ikke holder Middelhavets flyktninger utenfor velferdsstatene, fryktes det, vil systemene bryte sammen under sin egen vekt. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Prøv Le Monde diplomatique i to måneder for ti kroner

Papiravis og full digital tilgang
Default thumbnail
Forrige sak

Argentina mot gribbene, del 2

Neste sak

I flyktningenes fotspor

Andre saker om Migrasjon

0 kr 0