Fra holdning til handling

Antisemittiske holdninger er relativt marginale i Frankrike, men det begås stadig flere antisemittiske handlinger. Samtidig er franske jøder den klart mest aksepterte minoriteten i dagens Frankrike.

februar 2015

Da Amedy Coulibaly tok livet av fire gisler i en kosher-butikk i øst i Paris kom det som et sjokk på mange franske jøder. Etter kidnappingen og drapet på Ilan Halimi i 2006 og massakren på skolen Ozar-Hatorah i Toulouse i 2012 ser mange dette et tegn på en antisemittisk bølge.

Det er vanskelig ikke å la følelsene seire over fornuften. Men det er mindre forståelig at så mange kommentatorer mistolker bevisene. For å forstå fenomenet må vi skille mellom antisemittiske holdninger og antisemittiske handlinger. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal