Løgnen som er løgn

Som manusforfatter for Batman og Batgirl mistet prisbelønte Dylan Horrocks troen på fiksjon. Med muskler fra flere av verdens fremste tegneserieforlag slår serieskaperen fra New Zealand tilbake med Sam Zabel and the Magic Pen.

Ved siden av Scott McClouds The Sculptor er Dylan Horrocks’ Sam Zabel and the Magic Pen denne vinterens største internasjonale tegneserielansering. Begge tegneserieromanene er comebackforsøk med høyt forventningspress, og begge tematiserer kollisjoner mellom kunst og kommersialisme samt hva slags betydning kunst og fiksjon har.

Storforlaget Casterman, utgiveren av Tintin, har hentet Horrocks fra New Zealand for en to uker lang fransk-belgisk signeringsturné, med start på Europas største tegneseriefestival i Angoulême. Han kommer litt forsinket fra et skoleforedrag når jeg møter ham ved rådhuset i sentrum, som huser festivalens pressesenter. Intervjuet blir en lang lunsj på en restaurant som blant annet byr på «menu BD» – tegneseriemenyen. Horrocks er vegetarianer, men finner sammen med servitøren en omvei rundt det Alsace-inspirerte kjøkkenets pølser og biff tartar. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

Jihadismens røtter

Neste sak

Russlands frosne strategi

Andre saker om Tegneserie

Amerikas delte stater

Amerikanerne kutter all kontakt med omverdenen og bygger en festning rundt landet. En radikalisert venstreside tyr

Alternativ anerkjennelse

På årets tegneseriefestival i Angoulême demonstrerte franske serieskapere mot stadig vanskeligere levekår. Siden 1990-tallet har alternative

Til siste mann

Pandemier har gang på gang utslettet samfunn i tegneseriene. Særlig går det hardt utover menn når

0 kr 0