Tyskland

Islamofobi og demografi

Dårlige demografiske utsikter har fått Tyskland å begynne å kalle seg et Einwanderungsland, etter å ha nektet i flere tiår.

Posted on

Å la seg avbilde med hitlerbart er et dårlig karrieretrekk. Spesielt i Tyskland. Det har Lutz Bachmann, grunnleggeren av Pegida («Patriotiske europeere mot islamisering av Vesten»), fått erfare. Menneskemengdene som samlet seg i Dresden har mer eller mindre forduftet: De 25 000 deltakerne fra desember i fjor var krympet til 3000 i slutten av mars. I resten av Tyskland har mandagsdemonstrasjonene så å si forsvunnet. Det må legges til at motstanderne her møtte opp mer mannsterke enn tilhengerne, som ofte ble diskreditert av at det var nynazister til stede i demonstrasjonene..

At Sachsens hovedstad er Pegidas høyborg overrasker ikke Berlin-journalisten Pascal Thibaut: «Dresden har alltid vært fruktbar jord for høyreekstremister,» sier han. «På 1930-tallet var det en bastion for nazi-partiet. Og de alliertes brutale bombing 13. til 15. februar 1945 som jevnet byen med jorda og drepte 35 000, vaksinerte en del av innbyggerne mot avnazifiseringen. Og ikke minst har Dresden, som alle de store DDR-byene, opplevd en merkbar deklassering etter gjenforeningen.» (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver