Europa Migrasjon

Strid om Schengen

15. desember annonserte EU et nytt politikorps som skal overvåke unionens yttergrenser. Dermed innføres nok en sikkerhetsinnstramming som ikke vil løse migrasjonskrisen.

Posted on

Over en million asylsøknader. Hver dag kommer det flere dusin båter til Hellas og Malta. Rekordmange drukner i Middelhavet, og flere land sender hæren til grensen. Den enorme migrasjonsbølgen har gitt EU en alvorlig knekk. Mellom august og oktober gjeninnførte Tyskland, Østerrike, Ungarn, Tsjekkia og Slovakia grensekontroll for å stanse flyktningtilstrømningen.

Etter attentatene i Paris 13. november sluttet Frankrike seg til disse landene. Flere franske politikere mente at en av årsakene til massakren var Schengen-avtalen som lar innbyggerne reise passfritt mellom avtalelandene. «Schengen er død,» sa Nicolas Sarkozy, partileder for Le Républicains. «Fravær av nasjonale grenser er kriminell galskap,» sa Marine Le Pen fra Front national, mens Nicolas Dupont-Aignan fra gaullistpartiet Debout la France ville «gjeninnføre nasjonale grenser for å unngå at jihadister sniker seg inn». Og statsminister Manuel Valls (PS) truet med: «Om EU ikke tar ansvar, står hele Schengen-området for fall.»[ref] I henholdsvis: «Trop de temps a été perdu depuis Charlie Hebdo», 18. november 2015, www.republicains.fr; pressemelding fra Marine Le Pen, 19. november 2015; «La France doit cesser d’exposer son peuple aux assassins», bloggen til Nicolas Dupont-Aignan, 15. november 2015; France 2, 19. november 2015. [/ref] (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra Europa

Britisk EU-joker

Mens Boris Johnsons konservative parti vil forlate EU og Jeremy Corbyns Labour

0 kr 0
Gå til Toppen