De andres kriger

USA er lei av verden. Fristelsen til å trekke seg tilbake har hjemsøkt Obamas utenrikspolitikk siden 2009, og viser seg nå i begge leire.

Forvirret, svak, ubesluttsom, feig, naiv, usammenhengende, visjonsløs, uerfaren: I åtte år har republikanerne slitt med å sette harde nok ord på Barack Obama og hans utenrikspolitikk. Ifølge dem skal han ha undergravd USAs storhet og troverdighet når han har nektet å ty til makt.

Begge de fremste kandidatene i det republikanske primærvalget hevdet ofte at Obama har ydmyket USA, men de har i stor grad gått bort fra krigsiveren. I desember kritiserte Ted Cruz «gale nykonservative som vil invadere alle land på planeten og sende barna våre for å dø i Midtøsten». Samme måned angrep han, i en tale hos ultrakonservative Heritage Foundation, de skjebnesvangre amerikanske invasjonene med Libya som eksempel, og la til: «Vi har ingen side å støtte i den syriske borgerkrigen.» Uttalelsen lignet på Obamas bemerkning 10. september 2013 om at konflikten i Syria var «noen andres borgerkrig». (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Forrige sak

Japanske kvinner uønsket i arbeidslivet

Neste sak

Fromhed og fald

Andre saker om USA

Hvit flukt

Hvite foreldre i USAs øvre middelklasse tar barna sine ut av prestisjetunge skoler for å hindre

Tjueårskrigen

Så snart krigslobbyen klirrer med Russland-bjella, hyler republikanerne og demokratene unisont i frykt – med redaksjonell

Amerikas delte stater

Amerikanerne kutter all kontakt med omverdenen og bygger en festning rundt landet. En radikalisert venstreside tyr

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.