USA Krig

De andres kriger

USA er lei av verden. Fristelsen til å trekke seg tilbake har hjemsøkt Obamas utenrikspolitikk siden 2009, og viser seg nå i begge leire.

Posted on

Forvirret, svak, ubesluttsom, feig, naiv, usammenhengende, visjonsløs, uerfaren: I åtte år har republikanerne slitt med å sette harde nok ord på Barack Obama og hans utenrikspolitikk. Ifølge dem skal han ha undergravd USAs storhet og troverdighet når han har nektet å ty til makt.

Begge de fremste kandidatene i det republikanske primærvalget hevdet ofte at Obama har ydmyket USA, men de har i stor grad gått bort fra krigsiveren. I desember kritiserte Ted Cruz «gale nykonservative som vil invadere alle land på planeten og sende barna våre for å dø i Midtøsten».[ref] Tim Alberta og Eliana Johnson, «Many GOP foreign-policy leaders are suspicious of Ted Cruz», National Review, New York, 14. desember 2015.[/ref] Samme måned angrep han, i en tale hos ultrakonservative Heritage Foundation, de skjebnesvangre amerikanske invasjonene med Libya som eksempel, og la til: «Vi har ingen side å støtte i den syriske borgerkrigen.» Uttalelsen lignet på Obamas bemerkning 10. september 2013 om at konflikten i Syria var «noen andres borgerkrig». (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra USA

Klassismens problem

På de amerikanske universitetene blir det stadig vanligere å analysere samfunnet ut

0 kr 0
Gå til Toppen