«Turister, dra hjem»

En ødeleggende overturisme hadde allerede oversvømt flere av de greske øyene og begynt å skylle inn over Athen før pandemien slo til. Men den greske regjeringen vil fortsette som før

I fjor besøkte nesten 35 millioner turister Hellas, en rekordtilstrømning tilsvarende tre ganger landets befolkning. Nå håper hotelleiere, restauranteiere og sesongarbeidere at kundene vil komme tilbake i juli, mens andre frykter det: «Turister, dere ødelegger det dere kom hit for» og «Turister, dra hjem» står det på husveggene i Athen, spesielt i bydelen Exarcheia, hvor motstanden mot turistnæringen er stor.

Denne alternative bydelen har gjort motstand mot masseturisme til en av sine kampsaker, i tillegg til kamp mot innstrammingspolitikk og solidaritet med flyktninger. Graffiti og gateprotester advarer mot «turistifisering». «Overturismen undergraver steder og deres særegenheter», forklarer Penny Travlou fra Action Against Regeneration & Gentrification, som særlig arbeider med boligkrisen. Flere grupper tar til orde for å begrense turismen, som er en viktig inntektskilde for mange grekere. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal