Den skjulte pavemakten

Vatikanet ble rike på krigen. De bisto nazistene med å få 90 000 nazister ut av Tyskland. Opus Deis plan om en ny verdensorden er i dag nærmere målet.

mai 2005

For å forstå hvorfor den katolske kirke i dag velger en pave med opphav i nazifascismen, må vi kjenne historien bak Opus Dei.

Opus Dei ble skapt som en reaksjon på den sosiale utviklingen i Europa og trakk etter grunnleggelsen i 1928 til seg de mest reaksjonære kreftene i den katolske verden. I antikommunismens navn ryddet Opus Dei veien for Mussolini, Pilsudski, Franco, Hitler og den etniske rensingen som fulgte i deres spor.
I bytte med bannlysningen av kommunismen fikk den katolske kirke kirkeskatt fra de respektive diktaturene, eksempelvis 100 millioner dollar fra Hitler-Tyskland i 1943 og skattefritak for alle inntekter. De ble rike på krigen.
Spillet fortsatte etter frigjøringen, da Opus Dei med USA i ryggen stilte kirkens underjordiske nettverk til disposisjon for nazistene – den såkalte rotteveien ut av Tyskland. CIA ga krigsforbryterne forkledning, penger, skjulesteder, trygge steder å bo og falske papirer, inkludert kurser hvor de lærte hvordan de skulle oppføre seg for å klare seg uten å bli tatt.1 Klaus Barbie, «Slakteren fra Lyons», ble Klaus Altmann, fransk bilmekaniker, og mottok 1700 dollar i måneden for å angi kommunister. Som takk hjalp vatikanet og CIA ham å flykte til Bolivia. Walter Rauff som på Østfronten gasset jødene i hjel på lastebiler med ren eksos, Franz Stangl, kommandanten i Treblinka, Eduard Roscmann, kommandanten i Riga-ghettoen, og Adolf Eichmann, mannen som orkestrerte massemordene, ble alle brakt i sikkerhet fra Rotteveiens smutthull i Genova.2 (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal