Den skjulte pavemakten

Vatikanet ble rike på krigen. De bisto nazistene med å få 90 000 nazister ut av Tyskland. Opus Deis plan om en ny verdensorden er i dag nærmere målet.

For å forstå hvorfor den katolske kirke i dag velger en pave med opphav i nazifascismen, må vi kjenne historien bak Opus Dei.

Opus Dei ble skapt som en reaksjon på den sosiale utviklingen i Europa og trakk etter grunnleggelsen i 1928 til seg de mest reaksjonære kreftene i den katolske verden. I antikommunismens navn ryddet Opus Dei veien for Mussolini, Pilsudski, Franco, Hitler og den etniske rensingen som fulgte i deres spor.
I bytte med bannlysningen av kommunismen fikk den katolske kirke kirkeskatt fra de respektive diktaturene, eksempelvis 100 millioner dollar fra Hitler-Tyskland i 1943 og skattefritak for alle inntekter. De ble rike på krigen.
Spillet fortsatte etter frigjøringen, da Opus Dei med USA i ryggen stilte kirkens underjordiske nettverk til disposisjon for nazistene – den såkalte rotteveien ut av Tyskland. CIA ga krigsforbryterne forkledning, penger, skjulesteder, trygge steder å bo og falske papirer, inkludert kurser hvor de lærte hvordan de skulle oppføre seg for å klare seg uten å bli tatt.1 Klaus Barbie, «Slakteren fra Lyons», ble Klaus Altmann, fransk bilmekaniker, og mottok 1700 dollar i måneden for å angi kommunister. Som takk hjalp vatikanet og CIA ham å flykte til Bolivia. Walter Rauff som på Østfronten gasset jødene i hjel på lastebiler med ren eksos, Franz Stangl, kommandanten i Treblinka, Eduard Roscmann, kommandanten i Riga-ghettoen, og Adolf Eichmann, mannen som orkestrerte massemordene, ble alle brakt i sikkerhet fra Rotteveiens smutthull i Genova.2 (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

Realpolitikkens hverdagshelter

Default thumbnail
Neste sak

Etter «sedertrerevolusjonen»

Andre saker om Religion

Katolsk reformvegring

Mange progressive katolikker hadde store forventninger til Frans etter valget i 2013, men nå stuper populariteten

Lukrativ åndsbusiness

Hva har biodynamisk jordbruk, en alternativ pedagogikk, et stort kosmetikkfirma og «etisk finans» til felles? De

Amma og klemmeriket

Hedret av FN, invitert av paven, hyllet av medier verden over. Den indiske guruen Amma tiltrekker

Oppdagelsen av polyteismene

Religionshistorien presenterer ofte monoteismen som en endelig etappe i trossystemenes utvikling. Selv om monoteismen har ekspandert

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.