Revolusjonens musikanter

«USA hater oss fordi de ikke kan få oss til å danse etter deres pipe. Vi har rett til å ha de systemet vi vil ha. Og det systemet vi har, forandrer vi den dagen det ikke passer oss lenger. Og det er Fidel klar over!», sier den kubanske musikeren José Luis Cortés.

«De Alto Cedro voy para Marcané / Luego a Cueto voy para Mayari…»

Midt i natten fanger scenen dem inn, der de fremfører sanger med røtter i folkelig skaperkraft, inspirert av levd liv, av de enkle tingene i livet. Klangene er sterke, harmoniske, de gjør ære på sin afrikanske, europeiske, og også arabiske, arv: Kubanske artister gleder publikum verden over, og får folk til å danse. De er ustanselig på turné, og blir møtt med begeistring i alle verdenshjørner. De fleste har akademisk og kunstnerisk utdanning på meget høyt nivå. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal