Forestill deg et Afrika

Abdourahman Waberi plukker fra hverandre en rekke klisjeer og fordommer om Afrika.

Forestill deg at Afrika er det rikeste kontinentet i verden, med businesssentre, pågående «golden boys» og en valuta – «den grønne seddelen, den prestisjetunge guineaen» – som setter standarden på de internasjonale finansmarkedene. Forestill deg et slikt Afrika, med så stor velstand at produksjonsoverskuddet er nok til å forhindre enhver sultkatastrofe.

Forestill deg Afrika som et eldorado som inkarnerer den fortsatt uoppnåelige drømmen til alle de fattige i den underutviklete verden (Amerika, Europa): så mange av dem går i land ved afrikanske strender på jakt etter den berømte «afrikanske drømmen», at man nesten kan snakke om «den hvite fare». Disse asylsøkerne er ofre for krigene som herjer deres kontinenter. På flukt fra sult og sykdom forsøker de med alle midler å komme til landene i den afrikanske føderasjonen, der demokratiet råder og der det er overflod av alle slags goder «made in The United States of Africa». (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

Noen problemer med samtidskunsten

Default thumbnail
Neste sak

Små ustabile stillehavsstater

Andre saker om Litteratur

Gud i en kakerlak

Den brasiliansk-jødiske forfatter Clarice Lispector var en stemme så anderledes at ingen kunne placere hende. Hendes

Den hellige klovn

I både skrift og billede søgte den franske digter og maler Henri Michaux en idé om

Hinsides reparasjon

Hva ville skjedd hvis Alan Turing ikke begikk selvmord, Storbritannia tapte Falklandskrigen og roboter kunne forelske

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.