Å leve sammen

Om de franske drabantbyene. Hvilken sammenheng finnes det mellom franske drabantbyer og konflikten i Midtøsten? I de franske drabantbyene etniseres samfunnsproblemene, i Midtøsten avhumaniseres et helt folk.

april 2006

Her har vi en boktittel som trekker leserens oppmerksomhet; Les Banlieues, le Proche-Orient et nous («Drabantbyene, Midtøsten og vi»). Hvilken sammenheng finnes det mellom franske drabantbyer og konflikten i Midtøsten?

De tre forfatterne, palestinernes representant i Frankrike Leila Shahid, den israelske antikolonialisten Michel Warschawski og den franske historikeren og journalist i Le Monde diplomatique Dominique Vidal, har skrevet en bok i samtaleform etter møter med 1800 unge og mindre unge beboere i Frankrikes drabantbyer. Her behandles spørsmålene helt annerledes enn den karikerte framstillingen vi er vant til fra nyhetssendinger og media ellers. For eksempel blir det klart for leseren at grunnlaget for konflikten i Midtøsten ikke er religiøst, men politisk. Solidariteten og det forskjelligartede samarbeidet mellom palestinere og israelere er med på å bekrefte dette. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal