Depresjonens by

Lenge var Las Vegas et eldorado for arbeidsledige med flust av stillinger for ufaglærte. Finanskrisen har nå rammet hardt og byen har en av USAs høyeste selvmordsrater. Et gjennomprivatisert bysamfunn skaper heller ikke mye fellesskap og solidaritet. Bakenfor kitschen er byen et talende bilde på dagens amerikanske samfunn.

Den berømte the Strip går fra nord til sør tvers gjennom Las Vegas. Langs den sju kilometer lange avenyen ligger alle de største kasinoene, hotellene og underholdningsstedene. Å gå ned hele veien er som å reise jorda rundt på 80 minutter. Overfor det pyramideformede Hotel Luxor står den svære festningen Excalibur. Like ved spilles Vivaldis De fire årstider kontinuerlig på plassen foran luksushotellet The Venetian. I bassenget mellom replikaer av Dogepalasset og Kampanilen jobber et par gondolførere. Forelskede par kysser og tar bilder av hverandre, mens andre stopper oppe på Rialtobroen og stirrer drømmende på utsikten. Et par skritt lenger framme vender hotellet Paris Las Vegas ut mot Seinen mellom miniutgaver av Eiffeltårnet og Triumfbuen. Plutselig beveger det rolige elvevannet seg med bølgeskvulp og sprutende vannstråler. Et stykke lenger unna spyr et vulkankrater ut ildsøyler og lava til gisp og applaus fra tilskuerne.

  (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

Jordan venter på sin vår

Default thumbnail
Neste sak

Midtøsten i makro og mikro

Andre saker om USA

Hvit flukt

Hvite foreldre i USAs øvre middelklasse tar barna sine ut av prestisjetunge skoler for å hindre

Tjueårskrigen

Så snart krigslobbyen klirrer med Russland-bjella, hyler republikanerne og demokratene unisont i frykt – med redaksjonell

Amerikas delte stater

Amerikanerne kutter all kontakt med omverdenen og bygger en festning rundt landet. En radikalisert venstreside tyr

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.