Kommentar Aktivisme

Mot aktivisme

Ordet ’aktivist’ er påfallende tomt, og mange aktivister synes i dag å tolke de tynne rekkene som et bevis på at de er med i en eksklusiv, rettskaffen klikk..

Posted on

For snart et tiår siden deltok jeg på en konferanse kalt «1968» på en høyskole i New Jersey. Hovedtaler var Mark Rudd, en studentradikaler som nå var pensjonist i New Mexico etter å ha undervist i matte på ulike mindre høyskoler. På podiet reflekterte han over den nasjonale berømmelsen han hadde fått i begynnelsen av tjueårene for sin rolle i okkupasjonen av Columbia University og i Weather Underground, en militant gruppe som fikk mye medieoppmerksomhet og forkynte «handlingens propaganda» ved å sprenge bomber på steder som Pentagon og Capitol (heldigvis ble ingen skadet).

I salen satt det for det meste avgangsstudenter og politisk interesserte i tjueårene, som meg, som ikke var fremmed for å hylle Rudds revolusjonære fortid, imponert av årene han var på flukt. Weathermen gikk kanskje over streken og fikk egentlig ikke til noe, tenkte vi, men i det minste handlet de! (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra Kommentar

0 kr 0
Gå til Toppen