New Delhi, 20. november 2017. En bonde fra Telangana sør i India under en demonstrasjon hvor ulike bondeorganisasjoner krever sletting av gjeld og bedre priser for avlingene. Hun holder fram et bilde av ektemannen sin, som skal ha blitt drevet til selvmord på grunn av de økonomiske vanskene. Foto: Adnan Abid, Reuters / NTB SCANPiX
India Sukkerrør

Kvinnene redder Indias landbruk

Den indiske landsbygda sliter med tørke, gjeld og selvmordsbølger. Nå tar kvinnene over og gjenoppliver et solidarisk og bærekraftig landbruk.

Posted on

Mens naboene setter seg rundt henne i skyggen av et lite leirhus, fyller Shaila Shikrant boller med korn og belgfrukter: ris, hvete, mais, erter, peanøtter, sesamfrø, kikerter, linser og bukkehornkløver. Fra smilet hennes slutter jeg at det er resultatet av arbeidet hennes. Men det er også resultatet av en liten revolusjon.

Jeg er i Masla, en landsby med åtte hundre familier i regionen Marathwada i delstaten Maharashtra, fem hundre kilometer fra delstatshovedstaden Mumbai. Området har de siste årene opplevd ekstreme hetebølger og er blitt episenter for en alvorlig landbrukskrise: Over 6000 bønder har tatt livet sitt de siste to årene, drevet til randen av tørke og kronisk gjeld. Selvmordsbølgen har også skylt over resten av landet. Hvert år siden 2013 har 12 000 indiske bønder tatt livet sitt, ifølge statistikk myndighetene overleverte til landets høyesterett i mai i fjor. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra India

Full kontroll

Etter valget har BJP absolutt flertall i det indiske parlamentet.

Indias 17.

Bortenfor Bollywood

Mytologiske fortellinger og superhelter har lenge hersket i indiske tegneserier. Nå bytter

0 kr 0
Gå til Toppen