Ukrainske betjenter feirer Den nasjonale politidagen på Sankta Sofia-plassen i Kiev, 4. august 2016. FOTO: SERGEJ DOLZHENKO, EPA / NTB SCANPIX.
Ukraina Politi

Skuffelse over politireform

Etter at Viktor Janukovitsj ble styrtet i 2014, lovet de nye makthaverne å reformere Ukrainas korrupte politivesen. Men de har bare erstattet trafikkbetjentene, uten å gjøre noe med klanene på toppen av statsapparatet.

Posted on

Den 31. oktober ble Oleksandr Avakov (29) arrestert i Kiev av etterforskere fra Ukrainas antikorrupsjonsbyrå (Nabu). Han var mistenkt for å være involvert i underslag av 4,3 millioner kroner i et anbud for kjøp av ryggsekker til hæren. Arrestasjonen var spesiell, fordi Oleksandr er eneste sønn til den mektige innenriksministeren Arsen Avakov. Bare minutter etter arrestasjonen ble avdelinger fra politiet og nasjonalgarden sendt ut for å hindre ransakingen av kontorene og forstyrre arbeidet til korrupsjons­etterforskerne.

Nabu ble opprettet i april 2015 etter press fra ikke-statlige organisasjoner og vestlige land, og blir ansett som den mest uavhengige politienheten i landet. Fire år etter at president Viktor Janukovitsj ble styrtet viser forsøkene på å hindre etterforskningen av Avakov tydelig at den politiske makten «fortsatt bruker ordensstyrkene for å forsvare sine interesser», sier folkevalgte Mustafa Nayyem som var en av initiativtakerne til de første demonstrasjonene i november 2013. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra Ukraina

Straffe eller forføre?

Handelsblokade fra nasjonalistmilitser tvinger Ukraina til å ta et valg.

Den ukrainske regjeringen

EUs ildprøve i Ukraina

Klarer EU å være en selvstendig utenrikspolitisk aktør? Vestlige ledere boikottet Russlands

0 kr 0
Gå til Toppen